Locologo
Multidisciplinaire Praktijk

Psychologie - Logopedie

Plezantstraat 66 en 62
9100 Sint-Niklaas

Telefonisch bereikbaar:
maandag van 14- 15u
woensdag van 11- 12u.

Tel: 03 296 92 96

Parking:

Kasteelstraat 147
9100 Sint-Niklaas
—> Opgelet: gelieve enkel de voorbehouden plaatsen voor Locologo te gebruiken!

Home » LOGOPEDIE » WIE ZIJN WIJ

WIE ZIJN WIJ

MARIE BUYSSE

Ik ben Marie Buysse; logopediste, stottertherapeut en coördinator van de praktijk. In 2015 beëindigde ik mijn Bachelor in de Logopedie aan de Arteveldehogeschool te Gent. Van kleins af aan, had ik de smaak van de logopedische wereld al te pakken. Sindsdien is de droom om een logopedische praktijk te beginnen alleen maar gegroeid. Samen met Lotte is deze droom werkelijkheid geworden!

In het academiejaar 2018-2019 volgde ik het postgraduaat spreekvloeiendheidsstoornissen. Verder ben ik gespecialiseerd in oro-myofunctionele therapie en articulatietherapie. Daarnaast geef ik ouderbegeleiding aan ouders van kinderen die stotteren en organiseer ik groepssessies voor volwassenen die stotteren.
Mijn hobby’s zijn reizen, fotografie, wandelen en koken.
  
LOTTE VERGAUWEN

Ik ben Lotte Vergauwen; logopediste, stemtherapeut en coördinator van de praktijk. In 2016 studeerde ik af als Bachelor in de Logopedie aan de Arteveldehogeschool te Gent. Tijdens mijn studies werd mijn passie voor logopedie alleen maar groter en keek ik er enorm naar uit om in het werkveld te stappen. Toen het dan eindelijk zover was, was ik er zeker van: dit is mijn droomjob!

In 2018 behaalde ik mijn postgraduaat Stemstoornissen. Daarnaast ben ik ook gespecialiseerd in oro-myofunctionele therapie, aerofagie, supragastisch boeren en stem in transitie. Hiernaast behandel ik ook leer-, taal- en articulatiestoornissen.
In mijn vrije tijd hou ik van wandelen, reizen en naar festivals gaan.
LIEN PLAETINCK

Ik ben Lien Plaetinck, logopediste. In 2007 studeerde ik af als Bachelor in de Logopedie aan de Hogeschool te Gent. In 2008 behaalde ik mijn diploma als bachelor in het zorgmanagement.

Ik ben al 13 jaar werkzaam als zelfstandig logopediste en dus een ervaren rot in het vak. Mijn werk als zelfstandig logopediste heb ik altijd gecombineerd met een halftijdse job als logopediste binnen MFC Sint-Gregorius te Gentbrugge, waar ik werk bij kinderen met (neuro)motorische beperkingen (type 4, BUBAO, OV3, OV2).

Ik behandel spraakstoornissen (specialisatie verbale dyspraxie), taalstoornissen, leerstoornissen en oro-myofunctionele stoornissen. Ik ben naast logopediste ook mama van 2 prachtige dochters van 4 en 6 jaar. In mijn vrije tijd spendeer ik veel tijd met mijn kindjes. Daarnaast hou ik ook van reizen, lopen, zwemmen, wandelen en gezellige avondjes met vrienden en familie.

JANA VAN WOLVELAER

Ik ben Jana Van Wolvelaer, logopediste. In 2020 behaalde ik mijn Bachelor in de Logopedie aan de Arteveldehogeschool te Gent.

Ik werk sinds april 2021 bij Locologo. Hier onderzoek en behandel ik kinderen met taal-, leer- en articulatiestoornissen. Een job waarin ik vol creativiteit, geduld en enthousiasme tewerk ga. Ik ga graag samen met jullie aan de slag om het beste in jullie kind naar boven te halen.

In de toekomst verdiep ik mij graag verder in de stoornisgroepen die ik behandel. Ik volg op regelmatige basis bijscholingen.

Naast mijn job, ben ik ook in mijn vrije tijd een bezig bij. Ik hou ervan om tijd door te brengen met vrienden en familie, een mooie reis te maken of een goed boek te lezen.

Ik kijk er alvast naar uit om jou te ontmoeten!

Bo Tackaert

Ik ben Bo Tackaert. In 2022 behaalde ik mijn Bachelor in de Logopedie aan de Arteveldehogeschool te Gent.

Ik heb een enorme interesse voor het vak! Tijdens mijn stages werkte ik in privépraktijken, een groepspraktijk en een revalidatieziekenhuis. De verscheidenheid aan stageplaatsen bood me de kans de logopedische wereld te ontdekken. Ik haal vreugde uit het behandelen van zowel kinderen als volwassenen.

Momenteel werk ik als zelfstandig logopediste bij Locologo waar ik kinderen en volwassenen onderzoek en behandel. Ik ben gedreven en zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan.

In de toekomst specialiseer ik mij graag in articulatie- en stemtherapie, alsook in neurologopedie.


Caroline Van Tiggelen

Hallo! Ik ben Caroline Van Tiggelen, logopediste. Je kan bij mij terecht voor leer-, taal- en articulatieproblemen. Ik leg daarbij de lat graag hoog, zowel voor de cliënt als voor mezelf. Zo studeerde ik in 2021 af als Master in de Logopedische Wetenschappen aan de Universiteit van Gent.

Daarna combineerde ik mijn werk als zelfstandige logopediste met de Educatieve Master, een opleiding tot docent in het secundair en hoger onderwijs. De kennis, inzichten en ervaring uit beide sectoren breng ik graag samen in de therapiesessies. In de toekomst staan nog enkele logopedische specialisaties op de planning.

In mijn vrije tijd kan je mij vinden tijdens een gezellige avond met vrienden of als monitor op een doe-kamp voor kinderen in Gent. Verder word ik altijd blij van een ijsje, een bakje aardbeien en een frisse cola. Tot snel!


IMKE VERHEYEN

Ik ben Imke Verheyen, logopediste. Begin 2023 behaalde ik mijn Bachelor in de Logopedie aan de Hogeschool te Gent.
Werken met kinderen, een job met veel variatie en creativiteit spreken me enorm aan. Een enthousiaste logopediste worden, leek me dus een voor de hand liggende keuze.

Dankzij verschillende stages in zelfstandige praktijken, een revalidatiecentrum en het (buitengewoon) onderwijs kreeg ik een brede inkijk in de logopediewereld. Hieruit werd dan ook mijn passie voor het werken met kinderen bevestigd.

Momenteel werk ik als zelfstandige logopediste bij Locologo waar ik kinderen onderzoek en behandel met taal-, leer- en articulatiestoornissen.
Ik heb interesse om me nog verder te specialiseren in articulatiestoornissen en oro-myofunctionele stoornissen.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vrienden en vriendinnen, hou ik van reizen en shoppen en word ik gelukkig van dagen vol zon. Hopelijk tot binnenkort!


JULIE DE WILDE

Ik ben Julie De Wilde, logopediste. In 2021 behaalde ik Bachelor in de Logopedie aan de Hogeschool te Gent. Al van kleins af aan sprak het werken met kinderen mij aan, een job als logopediste was dan ook een logische keuze.

Tijdens mijn stages werkte ik in zelfstandige praktijken en het (buitengewoon) onderwijs, waar ik heel wat ervaring heb opgedaan bij verschillende doelgroepen.

Momenteel werk ik als logopediste bij Locologo waar ik kinderen onderzoek en behandel met taal-, leer- en articulatiestoornissen. Ik heb interesse om me nog verder te specialiseren in taalstoornissen.

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen en op stap gaan met vriendinnen.


JOLIEN VERHOENE

Hallo! Ik ben Jolien Verhoene, logopediste. In 2019 behaalde ik mijn Bachelor in de Logopedie aan de Arteveldehogeschool in Gent.

In 2019 ging ik onmiddellijk aan de slag als zelfstandig logopediste in een groepspraktijk. Ik heb een grote interesse in taal-, leer- en articulatiestoornissen bij kleuters en lagere schoolkinderen. Naast deze doelgroepen heb ik ook een groeiende interesse in oro-myofunctionele stoornissen. Ik ben zeer
leergierig dus in de toekomst zou ik me op regelmatige basis willen bijscholen voor de opgenoemde interessegebieden.

In mijn vrije tijd geniet ik van gezellige momenten met mijn familie en vrienden. Wanneer de zon van de partij is, kan je me steeds buiten terugvinden in het gezelschap van mijn lieve huisdieren.

Hopelijk tot snel!


FEMKE DE GOLS

‘Ik ben Femke De Gols, logopediste. In 2023 behaalde ik mijn Bachelor in de Logopedie aan de Arteveldehogeschool te Gent.

Tijdens mijn stages heb ik ervaring mogen opdoen bij veel verschillende doelgroepen. Zo volgde ik stage in een zelfstandige praktijk, ziekenhuis, een centrum voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en in een lagere school.

Momenteel werk ik als zelfstandige logopediste bij Locologo waar ik taal-, leer- en articulatiestoornissen onderzoek en behandel bij kinderen. Ik zou
mij graag nog verder specialiseren in leerstoornissen, neurogene communicatiestoornissen en oro-myofunctionele therapie.

Sinds mijn 6 jaar doe ik aan dansen. In mijn vrije tijd spendeer ik graagtijd met mijn familie en vriendinnen en ga ik graag eens op reis.’


MARIJKE GIELIS

Hallo! Ik ben Marijke Gielis. Werken met kinderen is mijn passie. In 2019 behaalde ik mijn Bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen aan de UCLL te Leuven. Ik studeerde af als logopediste in 2023 aan de Thomas More hogeschool te Antwerpen. Deze combinatie geeft mij een brede kijk die bijdraagt aan mijn missie om kinderen te begeleiden waarin hun welzijn centraal staat.

Ik startte meteen als zelfstandig logopediste bij Locologo waar ik taal-, leer- en articulatiestoornissen onderzoek en behandel bij kleuters en lagere schoolkinderen. In de toekomst zou ik me graag specialiseren in fonologische articulatiestoornissen en oro-myofunctionele therapie.

In mijn vrije tijd geniet ik van de kleine dingen: een lekkere maaltijd koken, een gezelschapsspel spelen of een stevige wandeling maken. Hopelijk
tot snel!
DOELGROEP >
WERKWIJZE >
TARIEVEN >
TYPLES EN STUDIEBEGELEIDING >
MAAK EEN AFSPRAAK >